Twist-Coach Marlies

Ik ben Marlies Gerritsen, 38 jaar. Ik woon in het fijne Lent, samen met mijn vriend en 2 dochtertjes van 5 en 3 jaar.

 

Ruim tien jaar geleden kreeg ik een burn out. Er veranderde destijds veel tegelijk in mijn leven en ik zat niet op mijn plek in mijn toenmalige baan. Dit in combinatie met dat ik me destijds nog niet genoeg bewust was van hoe ik in elkaar zit en wat ik nodig heb maakte dat ik langdurig over mijn grenzen liet gaan met een burn out als gevolg. Dit was heel heftig en tegelijkertijd heeft het me meer gevormd dan wat dan ook. Mijn burn out heeft me, hoe gek het misschien ook klinkt, vooral ontzettend veel gebracht! 

 

Als je ontspannen bent leef je heerlijk in het moment en kun je echt zo genieten van alles merkte ik! Maar 'nee' zeggen kwam destijds niet voor in mijn vocabulaire, dus schouders eronder en doorgaan.  Ik wilde, deed en moest veeeeel te veel tegelijk en ik legde de lat veeeeel te hoog voor mezelf op veel te veel fronten en luisterde niet genoeg naar mijn gevoel en mijn lichaam. En dit deed ik al heel veel jaren!

 

Het begin van mijn zoektocht naar mijn 'echte'mezelf

Mijn burn-out was mega heftig. Van iemand met mega veel energie, iemand die altijd overal bij was en van alles op de hoogte was en altijd vrolijk was, was ik veranderd in een dood vogeltje wat in bed lag. Het lukt me niet om boodschappen te doen of te koken en het schaamtegevoel en gevoel van falen was enorm. Ik begreep er niks van. Ik begreep nergens meer iets van. Ik had geen idee meer wie ik eigenlijk echt was. Wie was ik achter dat masker van altijd vrolijk, lief en meegaand zijn? Wat was een overlevingsmechanisme en wat hoorde bij wie ik echt was? Wat vond ik eigenlijk echt leuk? Ik was zo gewend me altijd aan te passen en af te stemmen op anderen en maar door te gaan dat ik mezelf echt kwijt was. Het ging langzaam weer beter met me toen tot me doordrong dat de eerste stap was de situatie accepteren zoals hij op dat moment was. Ik schrapte het woordje 'moeten' uit mijn vocabulaire en begon aan mijn persoonlijke zoektocht naar bewustwording, balans, ontspanning, focus, energie en oprecht genieten. En vooral het begin van een zoektocht naar mezelf, mijn échte zelf. En naar het zoveel mogelijk instant-vakantie/weekend gevoel:)

 

Wat mij hielp

Wat voelde het in en het begin raar om in plaats van te bedenken wat anderen zouden verwachten of willen te bedenken en voelen wat ikzelf wilde of fijn vond. Ik ben dit gaan trainen. Ook ben ik gaan schrijven. Dit is uitgegroeid tot de positiviteits--gedachte-kracht oefening. (1 van de schrijf en gedachtekracht oefeningen; zie het kopje 'werkwijze') Waar je aandacht aan geeft, groeit. Ik ben gaan mediteren, en ontdekte een kracht en wijsheid IN mezelf! Ik heb veel gewandeld, dat voelde heel goed, bewegen op een rustig tempo en in de natuur, dat heeft me ook geholpen alles een plekje te geven en gaf me veel inzichten. Ik ben naast mediteren begonnen met theater, waarin ik m'n gevoel kon uiten. Inspirerende positieve spreuken gaven me extra kracht (bijvoorbeeld vanuit de inspiratie-kaarten). Ik ben me gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met geluk, ontspanning en bewustwording. 

 

Mijn eigen twists

Ik ben, na een proces van vallen en opstaan getwist naar de echtere en puurdere versie van mezelf. 

Voor mijn burn-out was mijn vrolijkheid en enthousiasme naast een echte emotie ook een overlevingsmechanisme van me en dat kostte veel energie. Ik heb geleerd dat alle emoties oké zijn.  Ook was ik altijd druk, wat ook deels een overlevingsmechanisme was. Naast druk ben ik nu ook soms rustig. Beide is mogelijk en oké. Door te mediteren heb ik rust, liefde, kracht en wijsheid ín mezelf ontdekt. Ik heb geleerd dat ik gevoelig ben en wat daar de voor en nadelen van zijn. Het voordeel is dat ik dingen snel en goed aanvoel. Door mezelf en mijn gevoel serieus te nemen werkt dit in mijn voordeel. Ik ben veel beter voor mezelf gaan zorgen in veel opzichten. Ik heb geleerd dat het belangrijk is uit te gaan van je eigen waarden en jezelf te vergelijken met jezelf in plaats van met anderen. Iedereen is anders: heeft een ander lichaam, leven en karakter en vergelijken mogen we daarom loslaten.  Het is mooi elkaar te inspireren, te steunen en bekrachtigen waarbij er respect is voor de verschillen. Ik heb geleerd dat ik mezelf mag accepteren zoals ik ben, inclusief eigenschappen die ik niet altijd prettig vind. Ik heb geleerd dat het belangrijk is voor mij om naast tijd door te brengen met anderen ook voldoende tijd te reserveren voor alleen zijn waarin ik contact maak met mezelf. Ik heb geleerd goed naar mijn lichaam te luisteren en op tijd rust te nemen of een versnelling terug te schakelen als ik voel dat dat nodig is; zodat ik in balans blijf. 

 

Ik heb geleerd dat accepteren een toverwoord is en dat je dit niet af kunt dwingen. Processen zijn er niet voor niets. Weerstand is vaak nodig voordat je een situatie accepteert. Acceptatie is het begin van nieuwe mogelijkheden. Als je de situatie waarin je nu zit accepteert, je er niet meer tegen vecht, dan komt de ontspanning. Vanuit de ontspanning kom je bij je gevoel en zul je emoties voelen. Ook emoties die minder prettig voelen, zoals angst, verdriet of boosheid. Door deze emoties te durven voelen en op jouw manier te uiten, kom je weer terug bij jezelf.

En vanuit daar kun je voelen wat niet goed voelt voor jou en dat loslaten en daar grenzen in aangeven. Je voelt ook wat wel goed voelt voor jou en daar kun je stap voor stap voor kiezen en naartoe bewegen.

 

Andere mensen omschrijven mij als volgt:

Marlies is iemand bij wie je je snel op je gemak voelt.

Ze is positief ingesteld, open minded en luistert echt, oprecht en oordeelloos.

Ze straalt rust uit en tegelijkertijd enthousiasme.

Ze is gevoelig en daadkrachtig. 

Ze voelt dingen goed aan en weet haar sterke intuïtie en creativiteit op de juiste manier in te zetten.

 

Mijn persoonlijke drijfveren

Al mijn hele leven ben ik ontzettend oprecht nieuwsgierig naar mensen en hun gedachten en gevoelens. Ik vraag me als vanzelf vaak af wie er achter dat masker van grapjes, perfectie, arrogantie, verlegenheid enzovoort zit. Puur en echt contact, dat vind ik het mooiste wat er is. Als kind al vroeg ik vaak eindeloos door en vroeg ik aan mensen: ‘En vind je dat leuk wat je doet, word je daar blij van?’ Ook koester ik al mijn hele leven de wens dat mensen gelukkig zijn en datgene doen wat bij ze past. Ik vind het zo ontzettend mooi dat elk mens uniek is, iedereen is weer anders. Daarom vind ik het bieden van 1op1 coaching zoiets geweldigs; we zoomen dan echt in op jou en daardoor zal elk traject uniek zijn en zijn de twists die jij maakt precies passend voor jou. 

 

Werkervaring en opleiding 

Ik heb werkervaring in de jeugdzorg, het onderwijs, de kinder-opvang en als coach in loondienst. Ik heb twee coachings-opleidingen gedaan en ontelbaar veel geleerd de afgelopen jaren over ontspanning, bewustwording, balans, persoonlijke ontwikkeling, omgaan met je gedachten, emoties en geluk in ontelbare trainingen, gesprekken, boeken en in de praktijk als ervaringsdeskundige. Mijn interesse in deze onderwerpen maakt dat ik constant bij blijf leren en lezen. 

 

De wereld een klein stukje puurder, echter en gelukkiger maken

In mijn ideale wereld is iedereen in contact met zichzelf, ontspannen, wetende dat hij/zij helemaal goed is zoals hij/zij nu is en vanuit daar kiest iedereen steeds voor datgene wat goed voelt vanuit de verbinding met zichzelf. Stel je voor: een wereld waarin iedereen datgene doet wat bij hem of haar past. Een wereld vol met gelukkige, ontspannen mensen die allemaal hun mooie prachtige krachtige zelf zijn!

 

Nu komt dit alles samen en is mijn droom werkelijkheid geworden: Twistcoaching!

Mijn eigen life-coachingspraktijk! Met veel plezier, passie, zorg en aandacht heb ik het twist-traject ontwikkeld. Ik kan mijn ei hier helemaal in kwijt en ik hoop samen met de mensen die ik mag coachen de wereld een klein stukje puurder, echter en gelukkiger te maken!

 

WEES WELKOM:); mail of bel me gerust voor een gratis en vrijblijvend wandel- intake (intake via skype is ook mogelijk)

Als het vervolgens goed voor je voelt kun je je plek reserveren voor een van de 1op1 twist trajecten voor het maken van twists in de voor jou goede richting!