Werkwijze

Het twist-traject is een zorgvuldig en uitgebalanceerd traject met oefeningen die doorwerken op een diep, onbewust en bewust, concreet niveau.  Onder het kopje twist-traject staan de stappen van het traject uitgeschreven, dit is meteen een richtlijn voor de werkwijze. De verschillende stappen voeren we uit tijdens sessies en we maken gebruik van zowel concrete oefeningen als oefeningen die doorwerken op het onderbewuste. Tenslotte geven de Inspiratiekaarten vaak nog een extra bekrachtigende twist aan een sessie.

Er wordt gewerkt vanuit de uitgangspunten van de oplossingsgerichte methodiek.


Wandelsessies

Wandelend praten is heerlijk! Je bent letterlijk in beweging, kunt om je heen kijken en bent even uit de dagelijkse sleur. Je hoeft elkaar niet constant aan te kijken en als er stiltes vallen is dit minder ongemakkelijk.  In de natuur wandelen heeft vaak een ontspannende herstellende werking op mensen. Vaak kom je al wandelend tot goede gesprekken, waarbij we wat dieper op onderwerpen die bij jou spelen in kunnen gaan. In beweging zijn helpt vaak bij uit je hoofd komen en in je lijf. Als het heel slecht weer is blijven we lekker binnen. Sowieso starten en eindigen we altijd binnen en soms kiezen we ervoor 1 sessie helemaal binnen te doen zodat een bepaalde opdracht goed uitgewerkt kan worden. 


De kracht van gedachten

Gedachten hebben veel kracht! Gedachten hebben invloed op hoe je je voelt.

Je gaat leren meer invloed te hebben op je gedachten en je te richten op helpende gedachten die een gevoel geven van rust, opluchting, tevredenheid, trots of blijdschap. Niet helpende gedachten hebben we ook allemaal en deze hoeven niet weg. Als je ze veroordeeld, voel je je en nog slechter en zullen ze vaker terugkomen. Je gaat leren hoe je met deze gedachten om kunt gaan. Op een vriendelijke manier, waarbij je je steeds minder gevoelsmatig laat beïnvloeden door deze gedachten en je steeds gaat richten op de helpende gedachten.

 

Schrijf en ontspanningsoefeningen

Door dingen zelf op te schrijven werken zaken krachtiger door in je onderbewustzijn.

Bovendien haal je door te schrijven zaken uit je hoofd en op papier. Dit werkt verhelderend en overzichtelijk.

De oefeningen kun je mee naar huis nemen en thuis op een plek leggen of hangen waar jij ze vaak ziet zodat je ook thuis in de twist-flow blijft. 

We werken met de positiviteits-gedachtekracht-oefening, de pieker-lijst en de ontspan-lijst.

 

Je krijgt inzicht in wat gedachten met je doen en hoe je ermee om kunt gaan en invloed op kunt hebben en dat voelt goed. 

 

Ontspanningsoefeningen

Via ademhalingsoefeningen en meditatie-oefeningen brengen we je meer uit je hoofd en naar je gevoel. 


Inspiratiekaarten 

Er zijn verschillende inspiratiekaarten bij twistcoaching. Van spiritueel tot concreet. Kies een of meerdere van de mooie en positieve inspiratiekaarten-sets uit die jou aanspreken en trek een kaart! Heel vaak is de tekst op zo’n kaart precies hetgeen wat jij nodig hebt om te horen, wat je extra motivatie of inzicht geeft en een goed gevoel.

Maak een foto van de inspiratie-kaarten zodat je ze thuis opnieuw kunt bekijken.

 

Het twist-traject is de richtlijn voor de werkwijze van twistcoaching en dus geen wet.  Samen stemmen we af wat bij jou past en wat voor jou werkt. Dat is en blijft de belangrijkste richtlijn.


Werkwijze van twist-coach Marlies

Mijn werkwijze is er een waarbij ik afstem en dóórvraag, waardoor wij al snel tot de kern komen. Ik krijg vaak terug, dat ik goed ben in ‘tussen de regels doorlezen’ en zal uiteraard altijd checken of hetgeen ik denk te horen klopt. Ik luister oordeelloos en alles is oké qua emoties. Sterker nog, dat betekent vaak dat er iets in beweging komt. Als dit niet gebeurt is dit uiteraard ook helemaal oké. Wij volgen jou en jouw tempo, het hoeft niet sneller of langzamer te gaan dan dat het gaat. Als ik merk dat jij teveel in je hoofd blijft zitten of in cirkeltjes denkt stuur ik bij, zodat jij niet alleen je hart lucht, maar er ook effectieve twists in de goede richting in gang worden gezet. Mijn werkwijze is relaxt, concreet en effectief.

 

WEES WELKOM:); mail of bel me gerust voor een gratis en vrijblijvend wandel- intake (intake via skype is ook mogelijk)

Als het vervolgens goed voor je voelt kun je je plek reserveren voor een van de 1op1 twist trajecten voor het maken van twists in de voor jou goede richting!