Twist-traject

Twistcoaching is meer dan alleen je hart luchten. 

 

Bij Twistcoaching maak je echt de twist terug naar jezelf, naar je gevoel en naar een leven waarvan jij weer de regisseur bent. Vanuit ontspanning kom je weer bij je gevoel. Vanuit je gevoel voel je weer wat niet goed voelt jou en wat wel goed voelt voor jou. We gaan werken aan jouw zelfzorg en zelfliefde. En jij gaat twists maken in de voor jou goede richting. 

 

Wandelcoaching of online-coaching vormen de basis van de twist-trajecten.

 

Elk 1op1traject wordt aangepast op jou. Hieronder een overzicht van welke onderdelen er in een twist-traject aan bod kunnen komen:

 

Ontspanning

Door middel van wandelsessies, maak jij je hoofd leeg. Je komt uit je dagelijkse leven en maakt weer verbinding met jezelf en jouw gevoel. Aangevuld met geleide ontspannings-meditaties, die ook online worden aangeboden. Een concrete schrijf-oefening zorgt hierbij voor extra inzicht in wat voor jou werkt om te ontspannen. 

Samen kijken we hoe jij meer tijd vrij gaat maken voor jezelf en hoe jij die in gaat vullen op een manier die echt het relaxte vakantie-gevoel geeft. Dit is een belangrijke twist die direct gaat zorgen voor meer blijvende ontspanning. Er zal hierdoor ook meer verbinding ontstaan met je gevoel. Dit is een belangrijke basis voor het twist-traject.

Ook kijken we hoe jij ervoor kunt zorgen dat je minder prikkels binnen krijgt op een dag, bijvoorbeeld door afspraken met jezelf te maken over het gebruik van je telefoon en social media.

 

Bewustwording, acceptatie en je emoties de ruimte geven

Hoe gaat het met je? Hoe voel jij je? Alles is daarin oké, er is geen goed of fout en alle emoties mogen er zijn. Sterker nog; als jij ergens een sterke emotie bij voelt geeft dit vaak belangrijke informatie. Accepteren is hierbij ook een belangrijke; het gaat nu zoals het gaat en het is nu zoals het is en dat is oké. Emoties mogen er zijn, geef ze de ruimte. 

 

Zelfliefde

Ben jij lief voor jezelf? Hoe voel jij je over jezelf? Hoe is jouw zelfbeeld? Jouw eigenwaarde? Samen brengen we dit in kaart, en zetten we oefeningen in die zorgen voor een goed gevoel over jezelf. Zowel concrete oefeningen als oefeningen die doorwerken op het onderbewuste zijn hierin helpend. Het motte van Twistcoaching is: Love yourself all inclusive. Dit is inclusief al jouw eigen trekjes, al jouw gedachten, gevoelens en gedragingen. Je mag jezelf helemaal 'goed' keuren en jezelf laten zijn met alles erop en eraan.

 

Je gedachten onderzoeken

Als je minder lekker in je vel zit pieker je vaak ongemerkt over verschillende thema's. Jouw kritische stem is dan vaak wat meer aanwezig; dat stemmetje wat overal commentaar op heeft en zegt wat er allemaal niet goed is. Wij brengen in kaart waar jij over piekert, zodat je hier bewust van wordt. Ook leer je wat jou helpt als je piekergedachten hebt. 

 

Je gedachten en focus de goede richting in twisten 

Met een gerichte oefening zorgen we ervoor dat je aandacht en gedachten verschuiven naar alles waar jij nu al blij, tevreden, of trots op bent en waar je van geniet en dankbaar voor bent. Deze oefening zorgt direct voor een fijner en opgeluchter gevoel. 

 

Wat kost jou energie?

Wat voelt als een blok aan je been? Wat doe je uit gewoonte maar past eigenlijk niet meer bij je? Wat is goed voor jou om los te laten of meer te begrenzen? Je gaat hier haalbare twists in maken. Je zult merken dat begrenzen wat niet meer bij je past zal zorgen voor ruimte, energie en opluchting. Vanuit vrijheid, want jij bent de regisseur van jouw leven.

 

Wat geeft jou energie?

Wat geeft jou een fijn gevoel? Wat vind jij belangrijk? Waar heb je zin in? Waar ben jij nieuwsgierig naar? Waar word jij blij van? Dit is de richting die jij op wil, en in deze richting zul jij gaan twisten! Vanuit vrijheid, want jij bent de regisseur van jouw leven.

 

De Droomleven-vraag beantwoorden 

Jij laat je fantasie de vrije loop; hoe ziet jouw ideale droomdag, of droomleven eruit? Marlies vraagt door en zo kom jij erachter wat je het allerliefste wil. Dit geeft vanuit positiviteit en vrijheid helderheid en richting. 

 

Concrete stappen zetten

Elke verandering begint met een eerste stap. Na elke sessie bespreken we welke kleine stap(pen) jij vandaag, morgen en volgende week kunt zetten voor directe twists in de goede richting. 

 

Na dit uitgebreide en uitgebalanceerde twist-traject ben jij weer de regisseur van jouw leven:

Ontspannen, bewust, vol zelfkennis en zelfliefde. 

 

Het twist-traject bestaat uit het intakegesprek en zes coachings-sessies van 1 tot 1.5 uur. Deze vinden (ongeveer) om de week plaats. Op die manier kunnen de inzichten en twists die je opdoet tijdens een sessie, landen en doorwerken in je dagelijkse leven.

 

Als het wenselijk is kan een traject aangevuld worden met opfris-onderhouds-twist-sessies.

  

WEES WELKOM:); mail of bel me gerust voor een gratis en vrijblijvend wandel- intake (een online-intake is ook mogelijk)

Als het vervolgens goed voor je voelt kun je je plek reserveren voor een van twist trajecten voor het maken van twists in de voor jou goede richting!